Към новата система за онлайн резервации на Planet Travel Center!

Можете да използвате филтрите заедно или самостоятелно.

Ваучер подарък

MISTRAL HOTEL ****


Hotel Mistral е луксозна къща за гости в сърцето на остров Хидра, на 3 минути от пристанището. Хотелът еотворен от 1988 г., напълно реновиран през 2008 г.

Хотелът разполага с 17 стаи, всички са със собствена баня, климатик, сателитна телевизия, телефон, сейф, малък хладилник.

www.hotelmistral.gr

о. Хидра

Съществува остров без коли и транспорт. Да наистина има такова място и то не много далеч. Хидра е малък остров, доста скалист и гол, но въпреки това живописен. Най-големият град е разположен около пристанището и е доста привлекателен. Крайбрежната улица с нейните бутици и художествени галерии показва едно много изтънчено лице. Дори и да искате, няма как да се качите на кола или автобус, защото такива няма. Със закон на острова са забранени всякакви моторни превозни средства, така че изборът ви на начин за придвижване е между собствените ви крака, магаре или водно такси.

Хидра става бохемско средище през 50-те и началото на 60-те години на XX в., когато тук се заселват художници и поети, включително канадският поет Ленард Коен, автор на текстовете на много песни.

Подобно на други острови в Сароническия залив, и на Хидра има красиви къщи от XVIII и XIX в., които са построени с парите, натрупани от изумителната флотилия от търговски кораби на острова.

Днес, докато гледаме малкото пристанище, ни е трудно да повярваме, че Хидра е притежавала около 250 кораба, търгували през Атлантическия океан със Северна Америка. Трудно е да повярваме и че навремето тук са живеели 40 000 души, при положение, че днес жителите на острова наброяват едва 3000 души.

Една от основните забележителности е манастирът Панагия, който е разположен близо до пристанището. По продължение на крепостната стена около пристанището ще видите редица от оръдия, които са се използвали за защита на острова в миналото. Оттук се вижда и триетажната камбанария на църквата Успение Богородично – една от най-старите, издигната през 1643 г., от чист мрамор от Тинос.

Как се стига

До Хидра може да стигнете само с ферибот от Пирея. Цената на еднопосочен билет на човек е около 25 EUR в едната посока. Пътуването е с продължителност около час и половина.

Известни плажове

Повечето плажове на Хидра са около големи скали, въпреки че има няколко с чакъл и пясък. За сметка на това водата е прозрачна и чиста. Вличос Плакес е плаж с пясък, малко след селцето Вличос, на около 20-30 минути пеша от град Хидра. Можете да разгледате и плажовете Камина, Авлаки, Хидронета и Спилия.

РЕКЛАМАЦИИ И АНУЛАЦИИ

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да се откаже от резервацията и при следните условия:

а) до 22 работни дни преди датата на резервацията не дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА, с изключение на случаите, в които има издадени самолетни билети като сумата на билетите не се възстановява;
б) от 20 до 15 работни дни преди датата на резервацията заплаща 10% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена;
в) от 8 до 14 работни дни преди датата на резервацията заплаща 30% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена;
г) от 3 до 7 работни дни преди датата на резервацията заплаща 70% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена;
д) от 1 до 3 работни дни преди датата на резервацията– ПОТРЕБИТЕЛЯТ заплаща 100% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена.
е) по време на празници, кампании и други подобни събития ТУРОПЕРАТОРЪТ може да посочи срокове различни от горните.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да се откаже от резервацията в случай на внезапно заболяване или други медицински проблеми като задължително трябва да представина ТУРОПЕРАТОРА документ от съответното лечебно заведение, удостоверяващ невъзможността за пътуване. В подобни случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ анулира резервациятакато се старае да защити интереса на ПОТРЕБИТЕЛЯ с цел възможно най-ниска такса за анулация или липса на такава. Документът от лечебното заведение се изискваза представянето му пред доставчиците на ТУРОПЕРАТОРА с цел отпадане на таксите за анулация на резервацията и неустойки. Ако средството за настаняване не уважисъответния документ за отказ поради внезапно заболяване или други медицински проблеми ТУРОПЕРАТОРА има право да не възстанови цялата или неуважената частот общата сума, която е платил ПОТРЕБИТЕЛЯТ.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли резервацията си на трето лице , ако това е възможно и е препотвърдено от страна на ТУРОПЕРАТОРА, като ПОТРЕБИТЕЛЯТ есолидарно отговорен с третото лице за изпълнението на настоящия договор. ПОТРЕБИТЕЛЯТ следва предварително да уведоми за това ТУРОПЕРАТОРА или туристическияагент в срок от 7 работни дни преди резервацията.

Рекламации относно средството за настаняване се приемат в писмен вид в срок от 7 дни след завръщането на ПОТРЕБИТЕЛЯ и при представяне на необходимитеписмени доказателства за неизпълнение или за некачествено изпълнение на услугата, като ТУРОПЕРАТОРЪТ е длъжен да отговори писмено в срок до 30 работни дни отдатата на постъпване на рекламацията. ТУРОПЕРАТОРЪТ няма да приема рекламации без писмени доказателства от хотела или от друг доставчик на ТУРОПЕРАТОРА залипса на услуга или некачествена услуга.