Към новата система за онлайн резервации на Planet Travel Center!

Можете да използвате филтрите заедно или самостоятелно.

Ваучер подарък

ELLIS VILLAS *****


ELLIS VILLAS Гърция, Кефалония

Комплексът се намира на о-в Кефалония. Изключително удобно разпределен и оформен, с неповторима гледка към залива на Петанос. Петанос  се намира в западната част на острова, където от неповторим плаж с бял пясък посетителя може да се наслади на един от най-красивите залези в Гърция.

Εlli’s villas се състои от добре оформена и поддържана градина, пълна с растителност и цветя от гръцката природа, също така голям басейн (12х5), около който е разположен салона за отдих с превъзходна гледка. Маестрос и Левантес  са двата луксозни и стилно обзаведени мезонета с площ от по 120 кв.м. , всеки един от които би могъл да осигури комфортен престой на 4 гости. Комплекса включва и 2 студиа (Корали и Халкес) с площ от по 60 кв.м. Всички апартаменти разполагат с прекрасна гледка към неповторимия залив на Петанос.

Въпреки, че Εlli’s villas обещава престой с осигурено спокойствие и необезпокоявано лично пространство, достъпът до населени места  е много лесен, тъй като се намира на разстояние само 10 км от живописното градче Ликсури, на 22 км от столицата на острова – Аргостоли и само на 1 км от Света Текли.

www.ellis-kefalonia.com


Минимален престой: 7 нощувки

 

ЦЕНИТЕ СА В ЕВРО НА СТАЯ ЗА ЕДНА НОЩУВКА

Плащането се извършва в лева по курс 1.95583 BGN за 1 EUR

Без храна

EUR

01.05.2017 - 31.05.2017

EUR

01.06.2017 - 30.06.2017

EUR

01.07.2017 - 22.07.2017

EUR

23.07.2017 - 22.08.2017

EUR

23.08.2017 - 30.09.2017
Вила Елис/Villa Ellis 10 възрастни

На Стая
3755258251050601

о. Кефалония

Кефалония е гръцки остров в Йонийско море. Той е най-големият от групата Йонийски острови. Най-високата му точка е планината Еном (1628 м.). Най-големият град и столица на едноименната провинция е град Аргостолион. Населението на острова е около 42 хиляди души. Според една от версиите островът е получил името си от митичния герой Кефал, който е бил син на Хермес. След като Кефал помогнал на Амфитрион във война, той му дал острова, който днес носи неговото име. Според друга версия името означава "остров с глава" и е свързано с името на скалата Кефалус.

Плажовете и природните пейзажи си остават главната атракция за туристите. При Дрогарати има пещери със сталактити, а в езерото Мелисани край Сами туристите биват закарвани с гребни лодки в пещера, където цветът на водите има странен син оттенък. На много места по южното крайбрежие на острова застрашените големи морски костенурки снасят яйцата си, което днес внимателно се следи и охранява. За тези, които искат да се потопят в дългата история на Кефалония, са на разположение археологически обекти, датиращи отпреди 40 000 години.

Как се стига

Вариантите за пътуване до острова за два: с ферибот или със самолет. Пътуването с ферибот може да бъде осъществено от 4 пристанища – Василики (о.Лефкада), от Астакос, от Патра и от Килини. Най-удобният и евтин вариант е от остров Лефкада. Пътуването е с продължителност около 1 час и се пристига на пристанище Фискардо. Във високия сезон фериботите са 4 на ден. Цената на билет на човек е около 8 EUR на посока, лек автомобил – около 35 EUR.

Ако предпочетете втория вариант и пътувате със самолет, трябва да знаете, че полетът от София е с прекачване през Атина. Цената на билета започва от 700 лв на човек. Можете да пътувате и с директен полет от Атина, като цените започват от 250 лв на човек.

Известни плажове

  Най-известният плаж е Миртос. Той е разположен на 30 км северно от Аргостоли насред чудна хълмиста местност. Плажът си е спечелил световна слава и неотменно присъства в туристическите списания като един от най-красивите и живописни плажове в света. Други популярни плажове са: Антисамос – пясъчен плаж, обграден със зелени гори, като на него е сниман филмът “Мандолината на капитан Корели”; Макрис Гиалос – намира се само на 4 км от столицата на острова Аргостоли, като разполага с пясъчен плаж и възможност за практикуване на много водни спортове. Няма да съжалявате ако посетите и Скала бийч, Лудрас, Факи Фискардо, Платис Гиалос и Петани.

РЕКЛАМАЦИИ И АНУЛАЦИИ

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да се откаже от резервацията и при следните условия:

а) до 22 работни дни преди датата на резервацията не дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА, с изключение на случаите, в които има издадени самолетни билети като сумата на билетите не се възстановява;
б) от 20 до 15 работни дни преди датата на резервацията заплаща 10% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена;
в) от 8 до 14 работни дни преди датата на резервацията заплаща 30% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена;
г) от 3 до 7 работни дни преди датата на резервацията заплаща 70% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена;
д) от 1 до 3 работни дни преди датата на резервацията– ПОТРЕБИТЕЛЯТ заплаща 100% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена.
е) по време на празници, кампании и други подобни събития ТУРОПЕРАТОРЪТ може да посочи срокове различни от горните.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да се откаже от резервацията в случай на внезапно заболяване или други медицински проблеми като задължително трябва да представина ТУРОПЕРАТОРА документ от съответното лечебно заведение, удостоверяващ невъзможността за пътуване. В подобни случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ анулира резервациятакато се старае да защити интереса на ПОТРЕБИТЕЛЯ с цел възможно най-ниска такса за анулация или липса на такава. Документът от лечебното заведение се изискваза представянето му пред доставчиците на ТУРОПЕРАТОРА с цел отпадане на таксите за анулация на резервацията и неустойки. Ако средството за настаняване не уважисъответния документ за отказ поради внезапно заболяване или други медицински проблеми ТУРОПЕРАТОРА има право да не възстанови цялата или неуважената частот общата сума, която е платил ПОТРЕБИТЕЛЯТ.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли резервацията си на трето лице , ако това е възможно и е препотвърдено от страна на ТУРОПЕРАТОРА, като ПОТРЕБИТЕЛЯТ есолидарно отговорен с третото лице за изпълнението на настоящия договор. ПОТРЕБИТЕЛЯТ следва предварително да уведоми за това ТУРОПЕРАТОРА или туристическияагент в срок от 7 работни дни преди резервацията.

Рекламации относно средството за настаняване се приемат в писмен вид в срок от 7 дни след завръщането на ПОТРЕБИТЕЛЯ и при представяне на необходимитеписмени доказателства за неизпълнение или за некачествено изпълнение на услугата, като ТУРОПЕРАТОРЪТ е длъжен да отговори писмено в срок до 30 работни дни отдатата на постъпване на рекламацията. ТУРОПЕРАТОРЪТ няма да приема рекламации без писмени доказателства от хотела или от друг доставчик на ТУРОПЕРАТОРА залипса на услуга или некачествена услуга.