Към новата система за онлайн резервации на Planet Travel Center!

Можете да използвате филтрите заедно или самостоятелно.

Ваучер подарък

MANOULAS BEACH HOTEL ****


Местоположение: Хотелът се намира в Агиос Йоанис, в непосредствена близост до плажа, на 4 км от град Миконос.

В хотела: басейн, ресторант, бар на басейна, фитнес, Wi-Fi.

В стаите: климатик, сателитна телевизия, телефон, сешоар, сейф.

 

о. Миконос

Остров Миконос е най-красивата перла сред гръцките острови. Намира се между островите Тинос и Наксос и е част от Цикладските острови в Егейско море. На острова почти няма зеленина и е разположен на 85 км2. Бреговата му ивица е 80 км и местното население наброява 5 500 жители. Главен град на острова е Миконос, известен също и като Хора - съчетание от специфична архитектура, невероятни рибни ресторанти, кафенета, дискотеки, клубове, бутици и магазини за подаръци. Островът се слави с нощния си живот. Центърът на Хора е известен като Малката Венеция. Има изобилие от хотели, къщи които се дават под наем, много висок стандарт. Тук съжителстват миналото и модерният начин на живот.

През 80-те и 90-те години на XX в. Миконос е известен като гей-средището на Егейско море. Макар, че тази страна на славата му днес не е толкова очевидна, той си запазва мястото като остров, който в разгара на лятото е предпочитан от поклонниците на бурния нощен живот. Миконос дължи популярността си до голяма степен на многото плажове със златист пясък. Най-посещаваният се намира в Платис Гиалос. Курортите с многото оживени шумни дискотеки и заведения са се превърнали в ядро на туризма тук. Град Миконос е сред най-живописните столици на Цикладските острови. Можете да се загубите лесно из плетеницата улички, които криволичат между ослепително белите къщи и понякога ще ви изведат при притихнали църкви с отличителни сини куполи.

Главната и уникална атракция на този невероятен остров е символът на острова - пеликана Петрос. Друг символ на острова са вятърните мелници, които са общо около 16 на брой и се намират на юг от квартала Кастро. Не пропускайте да посетите и най-известната църква на острова, и може би най-фотографираната в Гърция - Парапортиани. Комплексът се състои от 5 църкви, четири от които са на земята, а петата на покрива. Тя е архитектурно произведение на изкуството. Датира от 16 -17 век.

Как се стига

До Миконос може да стигнете с ферибот от пристанището на Атина – Пиреус или със самолет. През високия сезон фериботите се движат два пъти дневно (сутрин и следобяд) като продължителността на пътуването е около 4.5 часа. Цените на билетите са около 35 EUR на човек и 85 EUR за автомобил в едната посока. Ако предпочетете вариант за пътуване със самолет, цената на двупосочен билет от София започва от 298 лв на човек, а от Атина – от 160 лв.

Известни плажове

Един от най-известните плажове е Платис Гиалос, който е изцяло пясъчен и достатъчно голям, за да задоволи нуждите на стотици туристи по време на сезона. Тук могат да се практикуват и различни видове воден спорт. Плажовете Супер Парадайз и Парадайз са едни от най-красивите на острова и са известни като най-големите парти-плажове в Гърция. Ако искате да избягате от шума, трябва да посетите плажа Агиос Йоанис, който е известен с отдалечеността си и тишината.  На острова има още много живописни плажове: Псару, Елиа, Парага, Агиа Анна, Агиос Состис и други.

РЕКЛАМАЦИИ И АНУЛАЦИИ

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да се откаже от резервацията и при следните условия:

а) до 22 работни дни преди датата на резервацията не дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА, с изключение на случаите, в които има издадени самолетни билети като сумата на билетите не се възстановява;
б) от 20 до 15 работни дни преди датата на резервацията заплаща 10% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена;
в) от 8 до 14 работни дни преди датата на резервацията заплаща 30% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена;
г) от 3 до 7 работни дни преди датата на резервацията заплаща 70% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена;
д) от 1 до 3 работни дни преди датата на резервацията– ПОТРЕБИТЕЛЯТ заплаща 100% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена.
е) по време на празници, кампании и други подобни събития ТУРОПЕРАТОРЪТ може да посочи срокове различни от горните.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да се откаже от резервацията в случай на внезапно заболяване или други медицински проблеми като задължително трябва да представина ТУРОПЕРАТОРА документ от съответното лечебно заведение, удостоверяващ невъзможността за пътуване. В подобни случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ анулира резервациятакато се старае да защити интереса на ПОТРЕБИТЕЛЯ с цел възможно най-ниска такса за анулация или липса на такава. Документът от лечебното заведение се изискваза представянето му пред доставчиците на ТУРОПЕРАТОРА с цел отпадане на таксите за анулация на резервацията и неустойки. Ако средството за настаняване не уважисъответния документ за отказ поради внезапно заболяване или други медицински проблеми ТУРОПЕРАТОРА има право да не възстанови цялата или неуважената частот общата сума, която е платил ПОТРЕБИТЕЛЯТ.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли резервацията си на трето лице , ако това е възможно и е препотвърдено от страна на ТУРОПЕРАТОРА, като ПОТРЕБИТЕЛЯТ есолидарно отговорен с третото лице за изпълнението на настоящия договор. ПОТРЕБИТЕЛЯТ следва предварително да уведоми за това ТУРОПЕРАТОРА или туристическияагент в срок от 7 работни дни преди резервацията.

Рекламации относно средството за настаняване се приемат в писмен вид в срок от 7 дни след завръщането на ПОТРЕБИТЕЛЯ и при представяне на необходимитеписмени доказателства за неизпълнение или за некачествено изпълнение на услугата, като ТУРОПЕРАТОРЪТ е длъжен да отговори писмено в срок до 30 работни дни отдатата на постъпване на рекламацията. ТУРОПЕРАТОРЪТ няма да приема рекламации без писмени доказателства от хотела или от друг доставчик на ТУРОПЕРАТОРА залипса на услуга или некачествена услуга.