Към новата система за онлайн резервации на Planet Travel Center!

Можете да използвате филтрите заедно или самостоятелно.

Ваучер подарък

DIMITRIS HOTEL **


DIMITRIS HOTEL

Местоположение: Хотелът е разположен в Хриси Амудия, в близост до Голдън Бийч на о. Тасос.

В хотела:
басейн, паркинг, ресторант.

В стаите:
хладилник, телефон, тераса, баня, възможност за бебешка кошарка.

www.dimitrishotel-thassos.gr

Минимален престой: 5 нощувки

 

ЦЕНИТЕ СА В ЕВРО НА СТАЯ ЗА ЕДНА НОЩУВКА

Плащането се извършва в лева по курс 1.95583 BGN за 1 EUR

Закуска

EUR

19.05.2017 - 08.06.2017
16.09.2017 - 30.09.2017

EUR

09.06.2017 - 12.07.2017
26.08.2017 - 15.09.2017

EUR

13.07.2017 - 25.08.2017
Двойна стая стандарт/Double Standard 2 възрастни

На Стая
72101126

о. Тасос

Тасос е най-северният остров на Тракийския залив, отстои на 7-8 км от крайбрежията на Източна Македония, на малко разстояние от залива Керамоти и мястото, където р. Места се влива в Егейско море. Заема площ от 393 км2 и е провинция на Кавала.

Площта на Тасос е повече планинска и скалиста, покрита е с гъсти гори от борове, ели, дъбове, платани, диви кестени и др. Горите му, прочути още от античността, заемат 9/10 от територията на острова, докато в крайбрежните места вирее маслината.

Островът се пресича от планинска верига (северозападно и югоизточно), с най-висок връх Ипсарион 1208 м. Формата на острова е почти кръгла, с най-голяма ширина (изток-запад) 22 км и (север-юг) 25 км с периметър 95 км. Отстои от Кавала на 24 км, от Света гора на 50 км.

Крайбрежията му са скалисти в източната и южната част, и пясъчни в северната и западната си част. Тасос е може би най-плодородният остров в Егейско море. Отглеждат се житни, бобови култури, плодове, развито е пчеларството и винопроизводството. Виното на Тасос, прочутото “Тасийско вино” в античността, се счита и до днес за едно от най-добрите гръцки вина.

В недрата на острова има богати руди – мед, олово, сребро, цинк, желязо и др. Твърди се, че точно тези богатства са привлекли първите колонисти – финикийците. Прочут в античността, но и до днес, е снежнобелият мрамор на острова, който е бил използван и във Византийската империя за построяването на Св. София в Константинопол.

Климатът на Тасос е изключителен. Разнообразието на ландшафта, гъстите гори и изобилните изворни води, в съчетание с морските води, създават прекрасни условия за летуване и отдих.

Интересна е и легендата за заселването на острова. Като основоположник на о-в Тасос се споменава Тасос – син на финикийския цар Агинор. Според един мит Зевс отвлича Европа, дъщерята на цар Агинор, преобразен като бял бик. Това било счетено за голяма обида в мощната тогава Финикия. Така цял един флот тръгва, за да открие Европа. Търсенето обаче не се увенчава с успех. Един от водачите на тази експедиция – Тасос, братът на Европа, идва и се установява с мъжете си на богатия и плодороден остров, давайки му името си.

Забележителностите, които можете да видите на острова са много. Най-значителната от тях е манастирът “Св. Архангел Михаил”, от който се открива невероятна панорамна гледка към Егейско море. В него се съхранява един от гвоздеите, с които е бил разпънат Христос. На острова може да посетите и традиционна фабрика за зехтин в селището Панагия, където може да наблюдавате производството на зехтин от 1897 г. насам. Не пропускайте да разгледате и Археологическия музей в столицата Лименас, където се съхраняват множество останки от Римско време. Също в столицата са запазени древната Агора, амфитеатърът с прекрасен изглед към пристанището и фантастична акустика, както и акропола с невероятния изглед към морето.

Как се стига

До Тасос може да стигнете с ферибот от пристанището на Кавала или Керамоти. По-удобният и предпочитан вариант е от Керамоти. Цените на билетите са около 3 EUR на човек и 20 EUR за автомобил на посока. Пътуването е с продължителност около 40 минути. Можете да избирате между две фериботни компании, като самите фериботи се движат редовно – през около 30 минути във високия сезон.

Известни плажове

Един от най-големите плажове на острова е Голдън бийч. Неговата пясъчна ивица се простира в продължение на 3 км, а над него се издига най-високата част на внушителната планина Ипсарион. Плажът Макриамос, който е разположен в северната част на острова е един от най-живописните. Той предлага на посетителите си кристално чиста вода и ситен пясък в продължение на километри. Не пропускайте да посетите Парадайз бийч, който е едно от най-добрите места за плуване и каране на уиндсърф. Други красиви плажове са Алики, Потос, Лименария, Астрис, Скала Мариес и други.

РЕКЛАМАЦИИ И АНУЛАЦИИ

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да се откаже от резервацията и при следните условия:

а) до 22 работни дни преди датата на резервацията не дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА, с изключение на случаите, в които има издадени самолетни билети като сумата на билетите не се възстановява;
б) от 20 до 15 работни дни преди датата на резервацията заплаща 10% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена;
в) от 8 до 14 работни дни преди датата на резервацията заплаща 30% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена;
г) от 3 до 7 работни дни преди датата на резервацията заплаща 70% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена;
д) от 1 до 3 работни дни преди датата на резервацията– ПОТРЕБИТЕЛЯТ заплаща 100% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена.
е) по време на празници, кампании и други подобни събития ТУРОПЕРАТОРЪТ може да посочи срокове различни от горните.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да се откаже от резервацията в случай на внезапно заболяване или други медицински проблеми като задължително трябва да представина ТУРОПЕРАТОРА документ от съответното лечебно заведение, удостоверяващ невъзможността за пътуване. В подобни случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ анулира резервациятакато се старае да защити интереса на ПОТРЕБИТЕЛЯ с цел възможно най-ниска такса за анулация или липса на такава. Документът от лечебното заведение се изискваза представянето му пред доставчиците на ТУРОПЕРАТОРА с цел отпадане на таксите за анулация на резервацията и неустойки. Ако средството за настаняване не уважисъответния документ за отказ поради внезапно заболяване или други медицински проблеми ТУРОПЕРАТОРА има право да не възстанови цялата или неуважената частот общата сума, която е платил ПОТРЕБИТЕЛЯТ.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли резервацията си на трето лице , ако това е възможно и е препотвърдено от страна на ТУРОПЕРАТОРА, като ПОТРЕБИТЕЛЯТ есолидарно отговорен с третото лице за изпълнението на настоящия договор. ПОТРЕБИТЕЛЯТ следва предварително да уведоми за това ТУРОПЕРАТОРА или туристическияагент в срок от 7 работни дни преди резервацията.

Рекламации относно средството за настаняване се приемат в писмен вид в срок от 7 дни след завръщането на ПОТРЕБИТЕЛЯ и при представяне на необходимитеписмени доказателства за неизпълнение или за некачествено изпълнение на услугата, като ТУРОПЕРАТОРЪТ е длъжен да отговори писмено в срок до 30 работни дни отдатата на постъпване на рекламацията. ТУРОПЕРАТОРЪТ няма да приема рекламации без писмени доказателства от хотела или от друг доставчик на ТУРОПЕРАТОРА залипса на услуга или некачествена услуга.