Към новата система за онлайн резервации на Planet Travel Center!

Можете да използвате филтрите заедно или самостоятелно.

Ваучер подарък

Sheraton Maldives Full Moon Resort & Spa 5*


Sheraton Maldives Full Moon Resort & Spa 5*

Екзотични оферти сезон 2016/2017

Цени започващи от 460 EUR на вечер на стая!

Бели пясъци, кристални води и златно слънце са част от атмосферата в луксозния Sheraton Maldives Full Moon Resort & Spa разположен на остров Furanafushi.
В Shine Spa за Шератон, можете да се насладите на страхотните азиатски процедури създадени за релаксация както на тялото, така и на духа. Безплатен WiFi е на разположение в комплекса.

Смесването на традиционните малдивски декори с модерни мебели създава уютната обстановка на комплекса. Всички стаи са оборудвани с климатик, телевизор с плосък екран и минибар. Самостоятелните бани са с душ или вана, чехли и комплект за лична хигиена.  24-часов рум сървиз. Безплатен WiFi в стаите.

Хотелът се намира на 25 минути разстояние с моторна лодка от международното летище в Мале.

Международна кухня се предлага в ресторанта разположен на пясъчния бряг. Другите възможности за хранене включват стекове и морска храна в ресторанта Beach Grill и тайландска кухня в Baan Thai. Може да се насладите на напитки в Anchorage Bar, Drifters Sports Bar и бара на плажа.


Може да се насладите на игра на тенис на маса или тенис на корт. Курортът разполага с бюро за екскурзии, откъдето да изберете местата които искате да посетите - самотен остров околко който да се гмуркате, шнорхелинг, хранене на акули, дайвинг и много други. Хотелъ разполага със 7 заведения за хранене, сладководен открит басейн и фитнес център. Водни спортове и център за гмуркане също са на разположение.

Общп брой стаи в комплекса: 176

 

Цени на самолетни билети:

С Turkish airlines с прекачване през Истанбул: От 400 EUR на човек за икономична класа

С Fly Dubai с прекачване през Дубай: От 440 EUR на човек за икономична класа

С Qatar Airways с прекачване през Доха: От 500 EUR на човек за икономична класа

Малдиви

Пълно наименование - Малдивска република

Страната има площ 298 кв. км и е разположена на едноименен архипелаг в Индийския океан. Състои се от 26 атола, които обединяват 1 196 малки островчета. От тях 203 са населени. Повечето острови са обкръжени от коралови рифове. Най-високата точка е 3 метра.

Климат - екваториално-мусонен. Средните месечни температури са 24 - 30 градуса Сº. Валежи - около 2500 мм. Постоянни източници на вода няма.

Население - 290 хил. жит. Гъстота - 973.2 жит. На кв. Км. Естествен прираст 34. Средна продължителност на живота - мъже - 60 г., жени - 63 г.

Етнически състав - малдивци - 99.5 %, други - 0.5 %.

Официален език
- малдивски (дивехи) с писменост на основа на арабската.

Конфесионален състав - мюсюлмани (сунити) - 98.4 %, индуисти - 0.8 %, други - 0.8 %. Градско население - 29 %.

Столица - Мале (65 хил. ж.). Други градове няма.

Административно деление
- 19 атола (островни групи) и 1 столичен окръг.

По-важни исторически събития и дати - 1 в. - заселване на островите с индийци и синхали; ХII в. - образуване на Малдивско султанство; 1558 г. - страната е завзета от Португалия; 1573 г. - изгонване на португалците; 1650 г. - холандско владение; 1887 г. - протекторат на Англия; 26 юли 1965 г. - провъзгласена независимостта на султанството; 1968 г. - след референдум островите стават република.

Държавно устройство
- президенска република. Президентът се избира пряко за 5 години и ръководи висшия изпълнителен орган - министерски съвет. Законодателният орган - меджлис е от 48 депутата (8 от тях се назначават от президента, а 40 се избират за 5 години).

Парична единица - руфия = 100 лаари

Стопанство - водещи отрасли - туризъм, риболов, каробоплаване и търговия. Добиват се бисери и корали. Отглежда се ориз, хлебно дърво, банани, манго, цитруси и птици. Промишлеността е представена от малки знаятчийски работилници, текстилни и рибо-консервни предприятия.

Транспорт - Международно летище - Мале.

Туризъм - добре развита инфраструктура. Годишно страната се посещава от 325 хил. туристи.

От София до Мале - 6 534 км

Градове и местности в Малдиви

Малдиви

РЕКЛАМАЦИИ И АНУЛАЦИИ

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да се откаже от резервацията и при следните условия:

а) до 22 работни дни преди датата на резервацията не дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА, с изключение на случаите, в които има издадени самолетни билети като сумата на билетите не се възстановява;
б) от 20 до 15 работни дни преди датата на резервацията заплаща 10% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена;
в) от 8 до 14 работни дни преди датата на резервацията заплаща 30% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена;
г) от 3 до 7 работни дни преди датата на резервацията заплаща 70% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена;
д) от 1 до 3 работни дни преди датата на резервацията– ПОТРЕБИТЕЛЯТ заплаща 100% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена.
е) по време на празници, кампании и други подобни събития ТУРОПЕРАТОРЪТ може да посочи срокове различни от горните.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да се откаже от резервацията в случай на внезапно заболяване или други медицински проблеми като задължително трябва да представина ТУРОПЕРАТОРА документ от съответното лечебно заведение, удостоверяващ невъзможността за пътуване. В подобни случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ анулира резервациятакато се старае да защити интереса на ПОТРЕБИТЕЛЯ с цел възможно най-ниска такса за анулация или липса на такава. Документът от лечебното заведение се изискваза представянето му пред доставчиците на ТУРОПЕРАТОРА с цел отпадане на таксите за анулация на резервацията и неустойки. Ако средството за настаняване не уважисъответния документ за отказ поради внезапно заболяване или други медицински проблеми ТУРОПЕРАТОРА има право да не възстанови цялата или неуважената частот общата сума, която е платил ПОТРЕБИТЕЛЯТ.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли резервацията си на трето лице , ако това е възможно и е препотвърдено от страна на ТУРОПЕРАТОРА, като ПОТРЕБИТЕЛЯТ есолидарно отговорен с третото лице за изпълнението на настоящия договор. ПОТРЕБИТЕЛЯТ следва предварително да уведоми за това ТУРОПЕРАТОРА или туристическияагент в срок от 7 работни дни преди резервацията.

Рекламации относно средството за настаняване се приемат в писмен вид в срок от 7 дни след завръщането на ПОТРЕБИТЕЛЯ и при представяне на необходимитеписмени доказателства за неизпълнение или за некачествено изпълнение на услугата, като ТУРОПЕРАТОРЪТ е длъжен да отговори писмено в срок до 30 работни дни отдатата на постъпване на рекламацията. ТУРОПЕРАТОРЪТ няма да приема рекламации без писмени доказателства от хотела или от друг доставчик на ТУРОПЕРАТОРА залипса на услуга или некачествена услуга.