Към новата система за онлайн резервации на Planet Travel Center!

Можете да използвате филтрите заедно или самостоятелно.

Ваучер подарък

ХОЛИ - ФЕСТИВАЛЪТ НА ЦВЕТОВЕТЕ В ИНДИЯ - Самолетна програма 2019


ХОЛИ - ФЕСТИВАЛЪТ НА ЦВЕТОВЕТЕ В ИНДИЯ 2019


Самолетна програма

10 дни / 8 нощувки


15.03.2019 - 23.03.2019


Холи е пролетен празник, който се отбелязва в Индия и Непал, известен още като "Фестивал на цветовете” или „Фестивалът на любовта”.

Той символизира победата на доброто над злото, идването на пролетта, края на зимата, и за много е просто празничен ден, за да се срещнат с други хора, да поиграят, да се посмеят, да забравят и да простят, както и да възстановят скъсани връзки.

Той също се празнува като Ден на благодарността за добрата реколта.

Празненствата започват в нощта преди Холи, когато хората се събират, палят огньове и извършват религиозни ритуали, като се молят вътрешното зло в тях да се разруши.

На следващата сутрин всички излизат по улиците, за да се включат в карнавала на цветовете, като се мажат един друг и се поръсват с цветна вода. Празненствата са съпътствани с много танци и песни.

 

ПРОГРАМА

Ден 1 - 14.03.2019 София - Доха - Делхи

Полет София - Доха - Делхи с Qatar Airways в 12:25 ч. Кацане в Доха в 18:15 ч и полет за Делхи в 19:45 ч.


Ден 2 - 15.03.2019 Делхи

Пристигане на летището в Делхи в 02:05 ч. Посрещане от фирмата-партньов в Индия с венец от свежи цветя. Трансфер до хотела. Настаняване и време за почивка.

Добре дошли в Делхи - мистерия, магия и очарование. Делхи - градът на джиновете и на 25 милиона жители. Също като Рим на изтока, столицата на Индия се свързва с история за отминала империя. Многобройни армии са преминали през Индо-Гангската равнина и са оставили своя отпечатък върху града преди да изчезнат заедно с праха и останките на предшествалите ги завоеватели. Модерният Делхи представлява пъстра мозайка от средновековни крепости, могулски мавзолеи, прашни пазари, специфична градоустройствена архитектура и големи търговски центрове.

Вечеря и нощувка.


Ден 3 - 16.03.2019  Делхи

След закуска обиколка на Делхи с разглеждане на следните заблежителности:

Радж Гат - Мемориала на махатма Ганди.

Ред Форт - Минаване покрай Ред Форт и фото стоп.

Джама Масджит - Архитектурното чудо е разположено на висока платформа близо до една от най-известните улици в старо Делхи, Чанди Чоук и на около 500м от крепостта Ред Форт( Лал Кила). Това е най-голямата джамия в Индия и последното архитектурно чудо на Шах Джахан.

Стария Пазар на Делхи - Това е най-стария пазар в Делхи, създаден през 17 век от Шах Джахан по план на неговата дъщеря Джахан Ара. Обиколка с рикши на пазара и минаване покрай пазара на подправките, пазара за сребро и пазара за платове.

Гробницата на Хумаюн - Това е мавзолей на моголският султан Хумаюн. Той е бил построен по заповед на неговата вдовица Хамида Бана Бегум. Гробницата на Хумаюн е подобна на Тадж Махал, но е по-малко известна сред туристите. Тя е започната през 1562 г., а строителството ѝ е продължило 8 години.

Кутуб Минар - Това е най-високата кула, не само в Делхи, но и в цяла Индия. Размерите са впечатляващи: височина 72.5 метра, диаметърър в основата е 14.32 метра като към върха се стеснява до 2.75 метра

Храма Лотус - Бахайският молитвен дом в Индия, известен като Лотос Темпъл е последната от седемте сгради, издигнати в различни части на света, всяка една със свой отличаващ облик. Всяка една привличаща народи от всички религии и раси да се поклонят пред Създателяна на Вселената и да изразят обичта си към Бог.

Бангла Сахиб - Сикхски храм в Делхи, свързан с осмия Сикхски Гуру - Хар Кришнан

Парламента и Индия Гейт - Минаване покрай Парламента и Индия Гейт.

Вечеря и нощувка в хотела.

 

Ден 4 - 17.03.2019 Делхи - Мандава

След закуска освобождаване на стаите и отпътуване към Мандава. Пристигане в Мандава и настаняване в хотела.

Мандава е сравнително малък град в района Раджастан, който е бил основан през 18-ти в. Това е едно от най-предпочитаните места за почивка от туристите с множеството добри хотели и ресторанти.

Вечеря и нощувка в хотела.


Ден 5 - 18.03.2019 Мандава - Джайпур

След закуска освобождаване на хотела и разглеждане на Mandawa Havelis. След това отпътуване към Джайпур.

Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.

 

Ден 6 - 19.03.2019 Джайпур

След закуска разглеждане на следните забележителности в Джайпур:

Посещение на Амбър Форт, до където ще стигнете на гърба на слон или с джипове. Амбър Форт е ярък пример на традиционна архитектура. Макар и с леко груба фасада на външен вид, Амбър Форт впечатлява многобройните си посетители с изключително хармонична и спокойна интериорна украса. Цялата крепост е забележителна с иникалното си съчетание между два архитектурни стила, които съжителстват отлично и в интериорната украса.

Хава Махал (Двореца на Ветровете): Хава Махал е впечатляващ със своята архитектура, изградена от множество малки бастиони, стриктно подредени и аранжирани и изграждащи пищната но хармонична фасада на Дворецът на ветровете. Предполага се, че Хава Махал е предназначен за „женски дворец”.
Навярно е построена за улесняване на жените на кралското семейство - за да могат те да наблюдават от своите стаи ежедневието и шествията на града. Дворецът на ветровете е построен във време, когато владетелските жени са били изцяло скрити от очите на света, а техните майки се радвали на особена почит и закрила от околния свят.

Джал Махал или Водният дворец: Наименованието на двореца идва от факта, че той е разположен насред самото езеро. Двореца впечатлява със сложната си архитектура, решен изцяло в типичния за района индо-монголски стил. Материалът използван при строителството на двореца е червен пясъчник и е издигнат преди около две столетия. Предназначението на водния палат е за лятна резиденция на тогавашния владетел и като място за удоволствия. Едно от удоволствията на владетеля е било отстрел на диви патици, а мястото е изключително подходящо за тази цел, тъй като самото езеро тогава е било като рай за всякакви птици.

Градския дворец на махараджата на Джайпур с множество дворове, градини и сгради. Днес, наследниците на махараджата живеят в част от него, а другата е превърната в музей с богати колекции от текстил, оръжия, картини, килимии и др.

Джантар Мантар - Това е една от петте обсерватории, създадени от  раджпутския махараджа  Савай Джай Сингх II, построена между 1727 и 1734 год.г. Тук няма модерни уреди за измервания, но има 14 каменни постройки, които доста точно са измервали времето, движението на планетите, правили са метеорологични прогнози. Всички постройки са построени на определено място една спрямо друга и спрямо посоките на света.

Връщане в хотела и нощувка.

 

Ден 7 - 20.03.2019 Джайпур - Анханери - Фатехпур Сикри - Агра (241 км)

След закуска отпътуване към Агра с посещение на Абханери и Фатехпур Сикри по пътя.

Абханери е дом на най-забележителните стълбовидни кладенци. Те имат около 11 видими нива (в зависимост от нивото на подземната вода). Кладенците са били построени около 10-ти в. и представляват геометрично чудо със своите зигзагообразни стълби. В близост до кладенците е малъкият дворец, където управляващите са имали собствени бани.

Древната столица Фатехпур Сикри, сега е пустинен град пълен с архитектурни чудеса.

Фатехпур Сикри е изграден между 1571 и 1585 година от великия император Акбар. В буквален превод Fatehpur Sikri означава Град на победата. Той е бил столица на империята само за около 10 години, но построеното през 16 век остава и до днес като един от културните паметници на Индия, който от 1986 година е включен в Списъка на ЮНЕСКО със световното културно наследство. Комплексът е красиво съчетание на индийски храмове, паметници, построени в унифициран архитектурен стил.

След екскурзионната програма отпътуване към Агра. Настаняване в хотела, вечеря и нощувка.

 

Ден 8 - 21.03.2019 Агра

Посещение на фестивала Холи и отпразнуване с традиционни снаксове и сладкиши, както и танци и песни.

Връщане в хотела и посещение на Тадж Махал по залез слънце.

Тадж Махал е построен приблизително между 1630-1652 г. по поръчка от императора Шах Джахан („Повелителят на света“), в памет на неговата съпруга Мумтаз Махал, която почива по време на раждане. Съкрушеният от мъка император обявява двугодишен траур в страната и скоро решава да построи в тогавашната столица Агра на мястото на гроба на Мумтаз мавзолей, който да символизира приказната красота на любимата съпруга. По-късно там е погребан и самият Шах Джахан. Вътре в мавзолея са разположени две гробници – на шаха и на неговата съпруга.

Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

 

Ден 9 - 22.03.2019 Агра - Делхи (232 км - 3/4 часа)

След закуска освобождаване на хотела и посещение на следните забележителности в Агра:

Индийският град Агра е средновековната столица на могулски Хиндустан, която днес е особено интересна и атрактивна дестинация най-вече заради невероятната едноименна крепост Агра (Agra Fort). Тя се намира на около 2, 5 километра северозападно от неповторимия шедьовър Тадж Махал. Крепостта Агра се счита за най-важното укрепление на територията на Индия, като днес тя е включена в списъка със Световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Посещение на фабрика за обработка на мрамор и магазина "Pietradura", където можете да видите забележителни мраморни произведения.

Отпътуване за Делхи. Настаняване в хотела, вечеря и нощувка.

 

Ден 10 - 23.03.2019 - Делхи - София

Трансфер до летището и полет Делхи - Доха - София. Пристигане в София в 11:25 ч.

 

ПАКЕТНИ ЦЕНИ

 

Настаняване

Цена на човек

Закуска и вечеря

Цена на човек в двойна стая
1389
Цена на човек в единична стая
1674

 

ЦЕНИТЕ СА В ЕВРО ЗА ПАКЕТ ОТ 8 НОЩУВКИ

Плащането се извършва в лева по курс 1.95583 BGN за 1 EUR

 

Цената включва:

 • Самолетен билет София - Доха - Делхи - Доха - София с авиокомпания Qatar Airways
 • 8 нощувки със закуски
 • трансфери по посеочения маршрут с климатизиран бус
 • местен екскурзовод по време на разглеждането на забележителностите
 • букет от свежи цветя при пристигане
 • бутилка вода на човек при пристигане
 • разходка с Рикша в стария Делхи
 • Отпразнуване на фестивала Холи
 • медицинска застраховка
 • входни такси за забележителностите, описани в програмата

*Цените са валидни при минимум 2-ма записани

**Цените са изчислявани при цена на самолетния билет 580 EUR. При увеличение на цената на самолетните билети, може да бъде наложена промяна в цената на екскурзията.

 

Цената не включва

 • Виза за Индия на стойност 105 лева (заплаща се в брой в посолството при провеждане на интервю)
 • Напитки и хранения, които не са обявени в програмата
 • Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (около 30 евро)
 • Разходи от личен характер

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ИЗДАВАНЕ НА ВИЗА

 • Паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане от Индия.
 • Две цветни снимки на хартиен носител с големина 5х5 см.
 • Такса за виза на стойност 105 лева
 • Разпечатано и попълнено копие на формуляра за виза, който е подаден онлайн

 

ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ

1  QR 228  14MAR  СОФИЯ ДОХА           12:25 18:15

2  QR 578  15MAR  ДОХА ДЕЛХИ            19:45 02:05

3  QR 571  23MAR  ДЕЛХИ ДОХА            03:40 05:45

4  QR 225  23MAR  ДОХА СОФИЯ           06:55 11.25

 

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ

Депозит в размер на 500 евро при потвърждение

Доплащане до 23.02.2019

Индия

Страната е разположена на полуостров Индостан. Има площ 3 287.6 кв. км. Граничи (в км) с Китай - 3 862, Непал - 1 625, Бутан - 755, Мянма - 1 539, Бангладеш - 2 850, и Пакистан - 2 966. Има брегова линия с Индийския океан (Арабско море и Бенгалския залив) - 5 686 км. Релеф - голяма част от територията са равнини и плата. Почти целият полуостров Индостан е зает от Деканското плато, което в южните части достига надморска височина до 2 698 м. В северните части на страната е Индо-Гангската низина, а на север се издига планинската система на Хималаите с най-висок връх в Индия - Нанга Парбат (8 126 м) и част от Каракорум.

Климат
- субекваториален, мусонен на юг и тропически на север. Средна януарска температура - от 15 градуса Сº на север до 27 градуса Сº на юг; май - от 28 до 25 градуса Сº. Валежи - под 100 мм западно от Индо-Гангската низина, 300-400 мм в централните райони на Декан, 3000-6000 мм в източните Хималаи, до 12 000 мм на платото Шилонг (най-влажното място на сушата). Основни реки - Ганг с притока Джамна, Инд, Брахмапутра, Нарбада, Годавари, Кришна. Растителност - саванна, листопадни гори, на северозапад - полупустинна и пустинна, в делтата на Ганг и Брахмапутра, в източните Хималаи - вечнозелени тропически гори. В подножието на Хималаите - тераи (заблатени джунгли). Горите заемат 24 % от територията на Индия.

Население
- 1 022 020 хил. жит. Гъстота - 310.9 жит. на кв. км. Естествен прираст 19. Средна продължителност на живота - мъже - 62 г., жени - 64 г.

Етнически състав
- Индия е страната с най-много народи в света - 281 народи с численост над 5 хил. души, като 30 от тях са с над 1 млн. д. - 98.7 % от населението на страната. Индоарийска група - над 30 народа - 73.2 % (от тях хиндустанци - 38.1 %, бихарци - 14.2 %, бенгалци (западни) - 12.4 %, маратхи - 10.5 %, гуджаратци - 7.1 %, ория - 4.9 %, пенджабци - 3.6 %, раджастханци - 3.1 %, асамци - 2.3 %, кашмирци - 0.6 %, други - 3.2 %. Дравидско семейство - 28 народа - 24.5 % (от тях телугу - 34.2 %, тамили - 28.5 %, каннара - 16.7 %, малаяли - 16.5 %, гонди - 1.7 %, ораон - 0.9 %, други - 1.5 %). Австро-азиатско семейство - 12 народа - 1.3 % (от тях сантали - 55.1 %, мунда - 17.6 %, хо - 10.8 %, кхаси - 6.9 %, други - 9.6 %). Китайско-тибетско семейство - 34 народа - 0.8 % (от тях манипур - 19.3 %, нага - 14.1 %, качари - 13.2 %, гаро - 10.6 %, други - 42.8 %), други - 0.2 %.

Официален език
- хинди, временно втори официален език е английският. Всеки щат има свой официален език - асамски (Асам), бенгалски (Западна Бенгалия и Трипура), гуджаратски (Гуджарат), хинди (Утар Прадеш, Мадхия Прадеш, Раджастхан, Химачал, Прадеш, Бихар, Хариана), кашмирски (Джаму и Кашмир)у маратхи (Махаращра), ория (Ориса), пенджабски (Пенджаб), канарски (Карнатака), малаялам (Керала), тамилски (Тамил Наду), телугу (Андхра Прадеш), кхаси (Мегхалая), манипурски (Манипур) и английски (Нагалънд, Сиким, Мизорам), конкани (Гоа). Писменост - деванагари, бенгалска, грантха, арабска (за езика урду) и латиница.

Конфесионален състав - индуисти - 79.5 %, мюсюлмани - 12.1 % (сунити - 90.3 %, шиити - 9.7 %), християни - 3.5 % (протестанти - 48.4 %, католици - 30.6 %, униати - 13.1 %, монофизити - 7.6 %, несторианци - 0.1 %, други - 0.2 %), сикхи - 1.9 %, будисти - 0.8 %, джайнисти - 0.5 %, местни традиционни вярвания и култове - 1.4 %, други - 0.3 %. Извън страната живеят над 7 млн. индийци. Градско население - 29 %.

Столица
- Делхи (8 600 хил. ж.). По-големи градове - Бомбай (Мумбай - 13 000 хил. ж.), Калкута (11 500 хил. ж.), Мадрас (6 000 хил. ж.), Хайдарабад (5 000 хил. ж.), Бангалор (4 600 хил. ж.), Канпур (4 000 хил. ж.), Ахмадабад (4 000 хил. ж.), Нагпур (1 600 хил. ж.), Лакнау (1 600 хил. ж.), Пуна (1 500 хил. ж.), Сурат (1 400 хил. ж.), Джайпур (1 400 хил. ж.).

Административно деление
- 25 щата и 7 съюзни територии (вкл. Делхи). По-големи щати са Андхра Прадеш, Асам, Бихар, Гуджарат, Хариана, Карнатака, Керала, Мадхя Прадеш, Махаращра, Ориса, Пенджаб, Раджастхан, Тамил Наду, Утар Прадеш и Западна Бенгалия. В процес на създаване са няколко нови щата в Северна Индия.
Държавно устройство - федеративна република, начело с президент, избиран за 5 години. Висшата изпълнителна власт се осъществява от правителството и премиер-министъра. Висш законодателен орган - парламент, състоящ се от две палати - Раджа Сабха - Съвет на щатите (250 места) и Лок Сабха - Народна палата (545 депутата, избирани за 5 години). Вицепрезидентът, избиран за 5 години, е председател на Съвета на щатите. Всеки щат има местно правителство, утвърдено от губернатора.

Парична единица - индийска рупия (Re) = 100 пайса

Транспорт - дължина на ж.п. мрежата - 63 хил. км; шосета - 3.3 млн. км, от тях 1.5 млн. км асфалтирани; речни плавателни пътища - 13.5 хил. км. Основни морски пристанища - Бомбай, Калкута, Мармаган, Вишакхапатнам, Мадрас, Кочин и др. Международни летища - Делхи, Бомбай, Калкута, Мадрас.

Туризъм
- годишно страната се посещава от над 1.8 млн. туристи и има приход от 1.4 млрд. долара годишно.

От София до Делхи - 5 024 км

РЕКЛАМАЦИИ И АНУЛАЦИИ

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да се откаже от резервацията и при следните условия:

а) до 22 работни дни преди датата на резервацията не дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА, с изключение на случаите, в които има издадени самолетни билети като сумата на билетите не се възстановява;
б) от 20 до 15 работни дни преди датата на резервацията заплаща 10% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена;
в) от 8 до 14 работни дни преди датата на резервацията заплаща 30% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена;
г) от 3 до 7 работни дни преди датата на резервацията заплаща 70% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена;
д) от 1 до 3 работни дни преди датата на резервацията– ПОТРЕБИТЕЛЯТ заплаща 100% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена.
е) по време на празници, кампании и други подобни събития ТУРОПЕРАТОРЪТ може да посочи срокове различни от горните.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да се откаже от резервацията в случай на внезапно заболяване или други медицински проблеми като задължително трябва да представина ТУРОПЕРАТОРА документ от съответното лечебно заведение, удостоверяващ невъзможността за пътуване. В подобни случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ анулира резервациятакато се старае да защити интереса на ПОТРЕБИТЕЛЯ с цел възможно най-ниска такса за анулация или липса на такава. Документът от лечебното заведение се изискваза представянето му пред доставчиците на ТУРОПЕРАТОРА с цел отпадане на таксите за анулация на резервацията и неустойки. Ако средството за настаняване не уважисъответния документ за отказ поради внезапно заболяване или други медицински проблеми ТУРОПЕРАТОРА има право да не възстанови цялата или неуважената частот общата сума, която е платил ПОТРЕБИТЕЛЯТ.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли резервацията си на трето лице , ако това е възможно и е препотвърдено от страна на ТУРОПЕРАТОРА, като ПОТРЕБИТЕЛЯТ есолидарно отговорен с третото лице за изпълнението на настоящия договор. ПОТРЕБИТЕЛЯТ следва предварително да уведоми за това ТУРОПЕРАТОРА или туристическияагент в срок от 7 работни дни преди резервацията.

Рекламации относно средството за настаняване се приемат в писмен вид в срок от 7 дни след завръщането на ПОТРЕБИТЕЛЯ и при представяне на необходимитеписмени доказателства за неизпълнение или за некачествено изпълнение на услугата, като ТУРОПЕРАТОРЪТ е длъжен да отговори писмено в срок до 30 работни дни отдатата на постъпване на рекламацията. ТУРОПЕРАТОРЪТ няма да приема рекламации без писмени доказателства от хотела или от друг доставчик на ТУРОПЕРАТОРА залипса на услуга или некачествена услуга.