Към новата система за онлайн резервации на Planet Travel Center!

Можете да използвате филтрите заедно или самостоятелно.

Ваучер подарък

ОЧАРОВАНИЕТО НА ШРИ ЛАНКА - ДРЕВНА И КРАСИВА - ПРОГРАМА 2019


ШРИ ЛАНКА - ДРЕВНА И КРАСИВА - ПРОГРАМА 2019


10 дни / 7 нощувки

Самолетна програма


Индивидуални резервации

 

Дати на отпътуване

24.01.2019 - 02.02.2019

10.02.2019 - 18.02.2019

05.03.2019 - 13.03.2019

03.04.2019 - 11.04.2019


Шри Ланка е всичко, за което душата копнее - чиста природа, добронамерени хора със сърдечни усмивки, вкусна храна и изненади на всяка крачка.
Шри Ланка ще Ви посрещне с море от усмивки. Островното тропическо изобилие се просмуква във всичко, до което се докоснете. Шри Ланка е тропически еликсир за радост, цветни мечти, плодови аромати и девствена природа.


ПРОГРАМА

Ден 1 -  София - Доха

Отпътуване за Коломбо с полет на Qatar Airways през Доха в 12:25 ч. Пристигане в Доха 18:15 ч. Полет от Доха до Коломбо в 22:30 ч.


Ден 2 -  Доха - Коломбо - Ватала

Пристигане на летището в Коломбо в 05:55 ч. Посрещане от местната фирма партньор с букет от свежи цветя. Среща с местния екскурзовод, който ще съпътства групата по време на престоя в Шри Ланка. Трансфер до Ватала около 45 минути. Настаняване в хотела, вечеря и нощувка.


Ден 3 - Ватала - Пинавала - Дамбула

След закуска отпътуване към Дамбула през Пинавала. Пътуването до Пинавала е приблизително 2 часа. В Пинавала ще посетите център за отглеждане на слонове. Центърът е бил основан през 1975 г., за да приюти изоставени или ранени слонове. С течение на времето приютът се е разрастнал и броят на слоновете, които го обитават в момента е 40, включително малки бебета, които са донесени от различни ареали, както и бебета, които са се родили в самия приют. Това е едно невероятно преживяване, което в никакъв случай не бива да пропускате.

След разглеждането на приюта за слонове ще се отправите към Дамбула. Дамбула е известна с петте си пещерни храма издълбани в скалата. Първите 3 пещери са по-стари и по-големи от останалите 2. Някои от пещерите датират от 1-ви в. Пр. Хр. Стените и таваните на всички пещери са покрити с будистки стенописи и в тях се намират повече от 130 статуи на Буда, както и статуи на богове и царе, които са били открити в тях.

Следва трансфер до хотела в Дамбула. Вечеря и нощувка.


Ден 4 -  Дамбула - Сигирия - Матале - Канди

След закуска отпътуване към Сигирия. Сигирия е дом на крепостта от 5-ти в "Крепостта в небесата", която е може би най-голямото чудо на острова. Известна е също и като Скалата на лъва, заради огромния лъв, който в миналото е стоял на входа на крепостта. На върха й стоят останки от огромен дворец и градини с плувен басейн. На едно от стълбищата е запазена единствената древна фреска от Синхала, която е съхранила оригиналните си цветове. Разглеждането продължава около 2 1/2 ч.

Следва трансфер до Матале около 90 минути. В Матале ще посетите Градината на подправките, където се отглеждат канела, кардамон, черен пипер и още много други подправки. Тук ще можете да си закупите подправки като местните гидове ще ви обяснят подробности за отглеждането на подправките и тяхното приложение. След това ще посетите Батик фабирка, където можете да видите как се използва восъка за изрисуването на тъкани и картини. От тук ще можете да си закупите различни произведения.

Отпътуване за Канди.  Канди е свещеното сърце на Шри Ланка, тучен и зелен царски град, разположен край спокойно изкуствено езеро, скътано в долината между тропическите хълмове. Тук сингалските царе се съпротивлявали в продължение на векове срещу португалците, а след това, до 1815 г. – и срещу британците. Най-ценното им съкровище било – и все още е - зъбът на Буда, за който легендата гласи, че бил спасен от погребалната клада в Индия през 543 г. пр.н.е, а след това внесен тайно в Шри Ланка през 4-ти век след Христа, в косите на една принцеса. Който притежавал зъба, имал и божественото право да владее тази земя.

Вечерта ще присъствате на танцово шоу с традиционна музика от Шри Ланка.

Вечеря и нощувка в хотела.


Ден 5 - Канди - Перадения - Нувара Елия

След закуска ще посетите Ботаническата градина в Перадения. Кралската ботаническа градина заема площ от 147 акра и е била конструирана през 1374 г. като градина за отдих на кралете на Гампола и Канди. В нея има повече от 5000 растения и дървета.  Срещат се и някои редки и защитени видове. Най-популярни сред посетителите са градината на подправките и къщата на орхидеите. Тук има 5 арки с палми, които красят градината.

Следва трансфер до Нувара Елия (около 3 часа) и вечерен тур. Нувара Елия е наричана "Малката Англия" на Шри Ланка и се намира между планини, долини, водопади и чаени плантации. Това е едно от най-студените места на острова и времето наподобява пролетен ден в Англия. Навсякъде ще усетите британското влияние, а къщите наподобяват селските имения на Кралица анна. Паркът Виктория се намира в центъра на града и е чудесно място за разходки или пикник.

Трансфер до хотела, вечеря и нощувка.

 

Ден 6 - Нувара Елия - Калутара

След закуска в хотела трансфер до Калутара (приблизително 5 часа). Настаняване в хотела, почивка на плажа. Вечеря и нощувка.

 

Ден 7 и 8 - Калутара

Закуска. Свободно време за почивка на плаж. Вечеря и нощувка

 

Ден 9 - Калутара - Коломбо

Закуска в хотела. Трансфер до Коломбо (приблизително 2 часа). Сити тур на Коломбо - ще видите ареала на крепостите - наречен е така, защото тук са имели крепости както португалците, така и холандците. Ще видите и ориенталския базар, хинду и будистки храмове, както и джамията Джуми Ул Алфар. Ще минете покрай холандската църква , сградата на съда, канелените градини и Площада на независимостта.

Трансфер до летището в Коломбо.


Ден 10 - Коломбо - Доха - София

Полет в 03:30 за Доха. Пристигане в Доха в 06:10 ч и полет за София в 06:55 ч. Пристигане на летище София в 11:25 ч.

 

ПАКЕТНИ ЦЕНИ

Настаняване
Цена
Възрастен в двойна стая
1360
Възрастен в единична стая
1560
Трети възрастен в двойна стая
1340

ЦЕНИТЕ СА В ЕВРО ЗА ПАКЕТ ОТ 7 НОЩУВКИ

Плащането се извършва в лева по курс 1.95583 BGN за 1 EUR


Цените включват:

- Самолетен билет София - Доха - Коломбо - Доха - София с авиокомпания Qatar Airways включени летищни такси;

- Всички трансфери по посочения маршрут;

- 7 нощувки със закуски и вечери;

- Местен екскурзовод на английски език;

- Входни такси (заплащат се на място):  крепостта в Сигирия, пещерните храмове в Дамбула, Храмът на Зъба в Канди, Градините в Парадения, приюта за слонове;

- Медицинска застраховка за пътуване в чужбина с лимит 10 000 EUR.

* Цените са изчислявани при цена на самолетен билет 660 EUR. При промяна в цената на билета е възможна промяна на пакетната цена на програмата.


Цените не включват:

- Изхранване извън посоченото;

- Виза за Шри Ланка – 35 щатски долара (заплаща се предаврително от България, а се поставя на летището при пристигането в Коломбо);

- Бакшиши за шофьор и екскурзовод;

- Такси за заснемане с камера.

 

Полетно разписание:

QR 228 O SOFDOH   1225 1815  
QR4917 O DOHCMB  2230 0555+1


QR 669 S  CMBDOH       0300 0610   
QR 227 S  DOHSOF        0655 1125

 

Условия за резервация:

Депозит 700 EUR при потвърждение на резервацията

Доплащане до 30 дни преди отпътуванеПримерни хотели по програмата:

Ватала - Pegasus reef Hotel 4*: http://www.pegasusreefhotel.com/

Дамбула - Sorowwa resort & Spa 4*: http://www.sorowwa.com/

Канди - Royal Kandyan 4*: http://www.royalkandyan.lk/

Нувара Елия - Glenfall reach 4*: http://glenfallreachhotel.com/

Калутара - Tangerine Beach Hotel 4*: http://tangerinehotels.com/

Шри Ланка (о.Цейлон)

Шри Ланка, официално наименование — Демократическата социалистическа република Шри Ланка, до 1972г., известна и като Цейлон, е тропическа островна държава близо до южния бряг на Индийския субконтинент.

Шри Ланка има значителни запаси на железни руди и висококачествен графит (по добив на графит е на 1-во място в света). Най-важното природно богатство на Шри Ланка обаче остават скъпоценните и полускъпоценните камъни (диаманти, циркон, рубин, сапфир, акварин и др.). Около 36% от населението е заето в селското стопанство, основната храна е оризът. През 2001 г. Шри Ланка е произвела почти 3 млн. т ориз, но въпреки това се налага внос на ориз и много други храни. Шри Ланка е истинска „градина на подправките“ — черен пипер, канела, джинджифил, индийско орехче, ванилия, шафран и др.

Синхали и Тамили

Населението на Шри Ланка е съставено основно от синхали (74%), основно будисти, и тамили (18%), предимно индуиси. Синхалите са потомци на индуси, които към V в. пр. Хр. се преселили на острова и постепенно се смесили с местното население. Тамилите нахлували на остров Цейлон преди около 1500 години. Напрежението между двата етноса трае вече няколко века, като през 1983 г. то прераства в поредната ожесточена гражданска война. Много тамили, особено в северните и източните части на страната, искат да отделят в независима държава. Във въоръжения конфликт между правителствените сили и тамилската бунтовническа групировка (наречена „Тигри за освобождението на Тамил Елам“ или „тамилските тигри“), загиват над 60 000 души. Поддържането на мощните правителствени военни сили обаче довежда до икономическа криза. Преговорите за временно прекратяване на огъня през 2002–2003 г. дават надежда за по-голяма автономия на тамилите. В своята история Шри Ланка, страда много от често възникващи граждански войни между Синхали и Тамили, които избухват периодично през годините.

РЕКЛАМАЦИИ И АНУЛАЦИИ

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да се откаже от резервацията и при следните условия:

а) до 22 работни дни преди датата на резервацията не дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА, с изключение на случаите, в които има издадени самолетни билети като сумата на билетите не се възстановява;
б) от 20 до 15 работни дни преди датата на резервацията заплаща 10% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена;
в) от 8 до 14 работни дни преди датата на резервацията заплаща 30% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена;
г) от 3 до 7 работни дни преди датата на резервацията заплаща 70% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена;
д) от 1 до 3 работни дни преди датата на резервацията– ПОТРЕБИТЕЛЯТ заплаща 100% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена.
е) по време на празници, кампании и други подобни събития ТУРОПЕРАТОРЪТ може да посочи срокове различни от горните.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да се откаже от резервацията в случай на внезапно заболяване или други медицински проблеми като задължително трябва да представина ТУРОПЕРАТОРА документ от съответното лечебно заведение, удостоверяващ невъзможността за пътуване. В подобни случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ анулира резервациятакато се старае да защити интереса на ПОТРЕБИТЕЛЯ с цел възможно най-ниска такса за анулация или липса на такава. Документът от лечебното заведение се изискваза представянето му пред доставчиците на ТУРОПЕРАТОРА с цел отпадане на таксите за анулация на резервацията и неустойки. Ако средството за настаняване не уважисъответния документ за отказ поради внезапно заболяване или други медицински проблеми ТУРОПЕРАТОРА има право да не възстанови цялата или неуважената частот общата сума, която е платил ПОТРЕБИТЕЛЯТ.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли резервацията си на трето лице , ако това е възможно и е препотвърдено от страна на ТУРОПЕРАТОРА, като ПОТРЕБИТЕЛЯТ есолидарно отговорен с третото лице за изпълнението на настоящия договор. ПОТРЕБИТЕЛЯТ следва предварително да уведоми за това ТУРОПЕРАТОРА или туристическияагент в срок от 7 работни дни преди резервацията.

Рекламации относно средството за настаняване се приемат в писмен вид в срок от 7 дни след завръщането на ПОТРЕБИТЕЛЯ и при представяне на необходимитеписмени доказателства за неизпълнение или за некачествено изпълнение на услугата, като ТУРОПЕРАТОРЪТ е длъжен да отговори писмено в срок до 30 работни дни отдатата на постъпване на рекламацията. ТУРОПЕРАТОРЪТ няма да приема рекламации без писмени доказателства от хотела или от друг доставчик на ТУРОПЕРАТОРА залипса на услуга или некачествена услуга.